Δυνατότητες φαρμακολογικής θεραπείας στη θεραπεία του προστάτη στους άνδρες.

Άνδρας με προστατίτιδα στη διαδικασία του γιατρού.

Για τη διάγνωση αδενώματος και προστατίτιδας, ενδείκνυται πολύπλοκη θεραπεία. Το θεραπευτικό σχήμα ενός άνδρα περιλαμβάνει φάρμακα διαφορετικής σύνθεσης και μορφής απελευθέρωσης. Συνιστάται να υποβληθείτε σε πορεία θεραπείας μετά από πλήρη εξέταση. Η οξεία και χρόνια φλεγμονή αντιμετωπίζεται με διαφορετικά φάρμακα. Η λίστα των θεραπειών επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα συμπτώματα που εμφανίζονται. Οποιοδήποτε φάρμακο για προστατίτιδα στους άνδρες πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες ενός ουρολόγου.

Σημάδια και παράγοντες κινδύνου φλεγμονής του προστάτη

Η φλεγμονώδης διαδικασία στον προστάτη συχνά διαγιγνώσκεται σε νέους και ηλικιωμένους.

Η θεραπεία πραγματοποιείται αφού προσδιοριστεί η αιτία της νόσου. Τις περισσότερες φορές, η παθολογία προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη. Η φαρμακολογική θεραπεία βοηθά στην επίτευξη ύφεσης ανακουφίζοντας τον οξύ πόνο. Οι γιατροί συμβουλεύουν τη λήψη φαρμάκων από τη στιγμή που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια ασθένειας, όπως:

 • δυσκολία στην ούρηση.
 • εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • τραυματισμοί, πόνος στη βουβωνική χώρα, ηβική, περίνεο.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο και την αιτιολογία, η προστατίτιδα μπορεί να προκαλέσει αίσθημα καψίματος κατά τη διάρκεια της επαφής, πόνο κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου, απελευθέρωση λευκών εκκρίσεων και αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Η θεραπεία πραγματοποιείται μετά τη σύνταξη μιας λίστας χαπιών για προστατίτιδα. Η δράση του στοχεύει στην καταστολή των εκδηλωμένων συμπτωμάτων. Επιλέγεται μια μεμονωμένη λίστα φαρμάκων για κάθε ασθενή.

Η αυτοχορήγηση ή η έλλειψη θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως στειρότητα, ανικανότητα, φλεγμονή σε άλλα συστήματα, δυσλειτουργία των ουρογεννητικών οργάνων, καρκίνος.

Φάρμακα για την καταπολέμηση της προστατίτιδας

Τα φάρμακα για προστατίτιδα στους άνδρες συνταγογραφούνται λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, το στάδιο και τη μορφή της νόσου. Για τη θεραπεία του προστάτη στη σύγχρονη ιατρική, χρησιμοποιούνται δισκία, κάψουλες, ενέσεις, υπόθετα, αλοιφές, πηκτές, έλαια.

Εάν η ασθένεια ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια, η θεραπεία πραγματοποιείται στο σπίτι. Για να απαλλαγούμε από τις επιπλοκές της προστατίτιδας, ένας άντρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τρόποι απελευθέρωσης φαρμάκων που εξαλείφουν την ασθένεια:

 1. Δισκία και κάψουλες. Στα φαρμακευτικά προϊόντα, αυτές οι μορφές διαφέρουν ως προς τη δομή τους. Τα δισκία έχουν πυκνή σύσταση και οι κάψουλες έχουν ζελατινώδη επικάλυψη με το φάρμακο στο εσωτερικό. Τα προϊόντα που λαμβάνονται υπόψη πρέπει να λαμβάνονται πριν από τα γεύματα, κατά τη διάρκεια ή μετά τα γεύματα.
 2. Ενέσιμα διαλύματα. Η υγρή μορφή του φαρμάκου χορηγείται ενδοφλεβίως ή ενδομυϊκά. Μια βελτίωση της κατάστασης παρατηρείται γρήγορα, καθώς τα ενεργά συστατικά του φαρμάκου παραδίδονται στο επίκεντρο της φλεγμονής.
 3. Υπόθετα. Μια αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης της νόσου. Επιπλέον, η πρωκτική θεραπεία αποτελείται από τις ταυτόχρονες αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές επιδράσεις στο σώμα. Τα υπόθετα εγχέονται στο ορθό. Συνιστάται προκαταρκτικά ο ασθενής να βρίσκεται στο πλευρό του. Η θεραπευτική πορεία διαρκεί 10 ημέρες.
 4. Εγκαταστάσεις. Το φάρμακο χορηγείται μέσω της ουρήθρας με καθετήρα. Η θεραπεία πραγματοποιείται μόνο σε νοσοκομείο με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού.
 5. Μικροκλίστες. Η βάση των φαρμάκων με αυτόν τον τρόπο είναι τα φυτικά αφέψημα, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Οι μικροκλίστες περιλαμβάνονται στο σχήμα μιας ολοκληρωμένης καταπολέμησης της φλεγμονής. Χρησιμοποιούνται επίσης για την πρόληψη της προστατίτιδας.

Ομάδες ναρκωτικών και οι εκπρόσωποί τους

Λαμβάνοντας υπόψη τα εκδηλωμένα συμπτώματα, την παραμέληση της φλεγμονής και άλλους παράγοντες, ο ουρολόγος συνταγογραφεί μια πορεία θεραπείας. Για να επιλέξετε αποτελεσματικές θεραπείες, συνιστάται στον ασθενή να υποβληθεί σε εργαστηριακές εξετάσεις. Με βάση τα ληφθέντα αποτελέσματα, προσδιορίζεται ο τύπος του παθογόνου. Με την εξέταση του αίματος, εντοπίζονται ειδικά αντισώματα κατά του μικροοργανισμού. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη μορφή και την παραμέληση της νόσου. Σε περίπτωση ατομικής δυσανεξίας σε ορισμένα συστατικά, αναπτύσσεται αλλεργία που απαιτεί επείγουσα αντικατάσταση του φαρμάκου με το ανάλογό του.

Λίστα φαρμακολογικών ομάδων φαρμάκων για την εξάλειψη της προστατίτιδας:

 • αντιβιοτικά,
 • αντιικό,
 • alpha-blockers;
 • ΜΣΑΦ;
 • ορμονικό;
 • φυσικό.

Η δράση των αντιβιοτικών στοχεύει στην εξάλειψη του αιτιολογικού παράγοντα της νόσου. Τα φάρμακα σε αυτήν την ομάδα ενδείκνυνται για λήψη εάν ο προστάτης φλεγμονή λόγω βακτηριακής λοίμωξης. Τις περισσότερες φορές, στους άνδρες συνταγογραφούνται φάρμακα των ακόλουθων τάξεων:

 • πενικιλίνες;
 • τετρακυκλίνες;
 • φθοροκινολόνες.

Για να χαλαρώσετε τον ιστό των λείων μυών του αδένα, να διευκολύνετε την παραγωγή ούρων, να εξαλείψετε τη συμφόρηση, ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί άλφα αναστολείς. Καταστέλλουν τη δραστηριότητα των νευρώνων που προκαλούν ανεξέλεγκτη συστολή των μυών των εσωτερικών οργάνων.

Συνιστάται η θεραπεία της προστατίτιδας σε άνδρες με χάπια ΜΣΑΦ. Ταυτόχρονα, τέτοια κεφάλαια έχουν αντισπασμωδικό αποτέλεσμα. Σταματούν γρήγορα σημάδια φλεγμονής, μειώνοντας τον μυϊκό τόνο του οργάνου και του περινέου.

Με την επιδείνωση της διαδικασίας, ο ασθενής αντιμετωπίζεται με ορμονικούς παράγοντες. Μειώνουν το πρήξιμο ομαλοποιώντας την παραγωγή ούρων. Η προστατίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα. Αυξάνουν την ανοσολογική άμυνα μειώνοντας τη φλεγμονή, το πρήξιμο, τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Αντιβιοτικά, αναλγητικά και άλφα-αποκλειστές

Εάν η παθολογία προκαλείται από βακτήρια, μπορεί να θεραπεύσει έναν άνδρα με αντιβιοτικά ευρέος φάσματος. Καταστρέφουν διάφορους τύπους παθογόνων, αποτρέποντας την εξάπλωση της φλεγμονής σε άλλα όργανα.

Οι ουρολόγοι συμβουλεύουν τη χρήση υπόθετων, καθώς ανακουφίζουν γρήγορα τον πόνο, εξαλείφοντας άλλα συμπτώματα της φλεγμονώδους διαδικασίας στον αδένα. Η συστηματική έκθεση είναι τυπική για ενέσιμα διαλύματα. Στο πλαίσιο της χρήσης του, η ανοσία αυξάνεται, η ανδρική δύναμη αποκαθίσταται.

Εάν η κάτω κοιλιακή χώρα πονάει άσχημα, υποδεικνύονται ανακουφιστικά. Υπάρχουν φάρμακα με διαφορετικούς βαθμούς δράσης, ανάλογα με το όνομα του δραστικού συστατικού.

Για τη βελτίωση της ροής των ούρων χαλαρώνοντας τους μύες της ουρήθρας και της ουροδόχου κύστης, σε έναν άνθρωπο συνταγογραφούνται άλφα αναστολείς. Τα φάρμακα σε αυτήν την ομάδα λαμβάνονται μακροπρόθεσμα. Η δράση του δεν στοχεύει στην καταπολέμηση της προστατίτιδας, αλλά στην εξάλειψη της κλινικής εικόνας της φλεγμονώδους διαδικασίας. Η ασθένεια μπορεί να συνοδεύεται από στασιμότητα του αίματος στη λεκάνη και τα μικρά πόδια. Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος, στον ασθενή συνταγογραφούνται βεντονικά φάρμακα.

Φυτοπαρασκευάσματα, μη στεροειδή και άλλα φάρμακα

Τα θεραπευτικά βότανα αυξάνουν την ασθενή ανοσία, αποτρέποντας τη στασιμότητα και την ανάπτυξη φλεγμονής στο ανθρώπινο σώμα. Τα φυτικά φάρμακα από σπόρους κολοκύθας, sabal και φοίνικες περιλαμβάνονται συχνά στη σύνθετη θεραπεία της προστατίτιδας.

Τα στεροειδή και τα μη στεροειδή χρησιμοποιούνται για την εξάλειψη της ερυθρότητας, του πόνου και του οιδήματος. Εάν τα ΜΣΑΦ δεν είναι αποτελεσματικά, συνταγογραφούνται ορμόνες στον ασθενή. Δεδομένου ότι τα στεροειδή καταστέλλουν την ανοσοποιητική λειτουργία, δεν συνταγογραφούνται για τον ιό HIV.

Τα ΜΣΑΦ είναι ασφαλή φάρμακα με ελάχιστη λίστα ανεπιθύμητων ενεργειών.

Κατά τη λήψη ΜΣΑΦ, συνιστάται να ακολουθείτε τις συμβουλές των γιατρών. Εάν η προστατίτιδα είναι οξεία, τα ΜΣΑΦ πίνουν έως και 7 ημέρες. Η θεραπεία πραγματοποιείται με προσοχή σε ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερικές παθήσεις.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να αγοράσετε κινεζικά φάρμακα για φλεγμονή. Η τιμή του εξαρτάται από τη σύνθεση και τον κατασκευαστή. Όχι μόνο βοηθούν στην πρόληψη της προστατίτιδας, αλλά επίσης αυξάνουν τη δραστικότητα.

Οι αποτελεσματικές κινεζικές θεραπείες περιλαμβάνουν:

 1. Ένα φάρμακο που βασίζεται στον όρχι και στο πέος ενός ταύρου, κέρατα ελαφιών, λεμονόχορτο.
 2. Ένα καλό στυτικό φάρμακο που ομαλοποιεί τη λειτουργικότητα των αιμοφόρων αγγείων. Ενδείκνυται για εισαγωγή εάν αισθάνεστε χαλαρό προστάτη. Η επίδρασή του παρατηρείται για 72 ώρες.

Τα αποτελεσματικά ξένα φάρμακα περιλαμβάνουν ένα φάρμακο που παράγεται από την Ινδονησία. Θα πρέπει να λαμβάνεται αφού διαβάσετε τις οδηγίες και σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών. Το φάρμακο αποτρέπει όχι μόνο την προστατίτιδα, αλλά και την ουρολιθίαση.

Υπάρχει επίσης ένα ινδικό φάρμακο που ενδείκνυται για χρήση στη χρόνια πορεία της φλεγμονής. Αυτή είναι η σωστή θεραπεία για επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση προστάτη.

Για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ενός άνδρα που πάσχει από πρησμένους αδένες, φαίνεται να παίρνει ένα φυτικό φάρμακο που αναπτύσσεται στα Ιμαλάια.

Ιδιότητες του φαρμάκου:

 • διουρητικό;
 • ηρεμιστικό;
 • τονωτικό;
 • αναβολικό.

Συμπλέγματα βιταμινών και συμπληρώματα διατροφής

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, συνιστάται η λήψη βιταμινών. Εάν ληφθεί νωρίς στην εκδήλωση κρυολογήματος, μπορεί να προληφθεί η ανάπτυξη ουρηθρίτιδας, προστατίτιδας και άλλων επιπλοκών. Ένας φθηνός τρόπος για την καταπολέμηση της φλεγμονής είναι να λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής που έχουν λίγες παρενέργειες και αντενδείξεις.

Το BAA βασίζεται σε μια εφηβική διάσπαση, παρόμοια με το πόδι μιας γάτας με νύχια, η χρήση του συνιστάται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • με συχνές εκδρομές στο μπάνιο ·
 • όταν πονάει ο προστάτης.

Η μοναδική προέλευση επιτρέπει στο φυτό να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το πρήξιμο και τη φλεγμονή. Μια δημοφιλής θεραπεία ομαλοποιεί γρήγορα τη λίμπιντο.

Ένα συμπλήρωμα με ψευδάργυρο αυξάνει την ανοσία εξουδετερώνοντας τον αιτιολογικό παράγοντα της προστατίτιδας. Συμπεριλαμβάνεται συχνά στη θεραπεία της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Οι ουρολόγοι αναφέρονται στην ομοιοπαθητική ως σύγχρονες μέθοδοι εξάλειψης της νόσου. Η θεραπεία συνίσταται στη χρήση μικρών δόσεων αυτών των φαρμάκων που, σε μεγάλες δόσεις, προκαλούν συμπτώματα της νόσου σε ένα υγιές άτομο.

Η ομοιοπαθητική δεν συνταγογραφείται ταυτόχρονα με μασάζ αδένα και άλλες μεθόδους φυσικής θεραπείας.

Οικιακά φάρμακα

Στο σπίτι, μπορείτε να προετοιμάσετε αφέψημα για προστατίτιδα, εγχύσεις, αλοιφές και γέλες. Αυτά τα προϊόντα δεν πωλούνται σε καταστήματα και φαρμακεία. Για την παρασκευή του, χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά φυτά, συμπεριλαμβανομένων του St. John's wort, tansy, σχοινιού, celandine, τζίντζερ και γύρης. Οι φυσικές θεραπείες περιλαμβάνουν σπόρους κολοκύθας, μέλι, κιχώριο, σαπούνι πλυντηρίου, κώνους λυκίσκου.

Αποτελεσματικές θεραπείες για την προστατίτιδα:

 1. Μαύρο elderberry. Ο χυμός παρασκευάζεται από αυτό, το οποίο συνιστάται να πιείτε το πρωί για 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Η θεραπεία διαρκεί 10 ημέρες. Μια ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, η οποία σχετίζεται με την ανάρρωση του ασθενούς.
 2. Σκόνη κολοκύθας. Οι πρώτες ύλες αλέθονται στο μπλέντερ. Το προκύπτον αλεύρι λαμβάνεται αρκετές φορές την ημέρα. Ο γιατρός θα πρέπει να παρουσιάζει το θεραπευτικό σχήμα σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Εάν το αποτέλεσμα της θεραπείας είναι κακό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον ουρολόγο.
 3. Βάμμα με βάση την πρόπολη. Το φάρμακο λαμβάνεται με ρυθμό 100 g νερού για 40 σταγόνες του φαρμάκου.
 4. Γύρη μελισσών. Για να μειώσετε την ένταση στο περίνεο, να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος στον αδένα, ομαλοποιώντας τη γενική σεξουαλική δραστηριότητα, συνιστάται να τρώτε 2 κουταλάκια του γλυκού. Προϊόν τρεις φορές την ημέρα. Η γύρη χρησιμοποιείται συνεχώς για την αποφυγή υποτροπής.
 5. Βάμμα φουντουκιού. Στις 1 η. μεγάλο. αφήστε ένα ποτήρι βραστό νερό. Μετά από 30 λεπτά, η σύνθεση διηθείται, taking ποτήρια 4 φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί έως και 1 εβδομάδα. Συνιστάται να προετοιμάσετε το φλοιό φουντουκιού για περισσότερο από το καθορισμένο, λόγω του υψηλού βαθμού σκληρότητάς του. Το φάρμακο παρασκευάζεται μόνο με φρέσκα συστατικά.
 6. Βάμμα μαϊντανού. Τα πράσινα φύλλα, οι σπόροι και οι ρίζες χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες. Στις 1 η. μεγάλο. Τα φυτά θα χρειαστούν 100 g βραστό νερό. Μετά από 24 ώρες, το ποτό φιλτράρεται και πίνεται.

Σε συνδυασμό με θεραπείες στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπρέσες με αντιφλεγμονώδη φάρμακα και ανακουφιστικά. Ένα τοπικό αναισθητικό θεραπεύει σηπτικές πληγές ανακουφίζοντας τον πόνο της πλάτης και των αρθρώσεων. Επιπλέον, χρησιμοποιείται πομά με εφέ θέρμανσης, ο κατασκευαστής του οποίου είναι το Βιετνάμ.

Στη σύγχρονη ουρολογία, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές για την καταπολέμηση της προστατίτιδας:

 1. Λειτουργεί ως δονητής μασάζ;
 2. Λειτουργία χάρη στο μεταβλητό κενό ·
 3. Δρα στον αδένα με θερμότητα, μαγνητικό πεδίο και δονήσεις.

Συνιστάται η λήψη φαρμάκων για φλεγμονή μετά από πλήρη διάγνωση και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Η λίστα των φαρμάκων επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τις κλινικές εκδηλώσεις και την κατάσταση του άνδρα. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής. Με μια μακρά και χρόνια διαδικασία, τα συμπληρώματα είναι αναποτελεσματικά.

Εάν η προστατίτιδα συνεχίζεται με επιπλοκές, ενδείκνυται σύνθετη θεραπεία. Περιλαμβάνει λαϊκά και φάρμακα, τεχνικές φυσιοθεραπείας. Όταν ανιχνεύεται μη λειτουργικός καρκινικός όγκος, η πρόγνωση είναι αρνητική.

04.08.2020